0

Зі святом Міжнародного дня миру

Posted by admin on 21.09.2024 in Архів новин |

Мир на землі — це затишок і тиша,
Це сміх дитячий і душі політ,
Коли поет чарівні вірші пише
Про незвичайний, дивовижний світ.
Мир на землі — це росяні світанки,
Краса і творчість, пісня у гаях.Мир на землі — це вечори і ранки
Із радістю і щастям у серцях.
Мир на землі — це дім і мама, й тато,
Й любові стільки — просто через край!
Це та земля, де щастя є багато
І в кожній хаті — хліба коровай.
Це та земля, де сміх і пісня лине,
А діти йдуть до школи знов і знов.
Й ніколи у боях ніхто не гине,
Бо там господар — щастя і любов.

____________________________________________

Історія свята…

Спочатку це свято не мало чіткої дати і, починаючи з 1982 року, святкувалося в третій вівторок вересня (день відкриття чергової сесії Асамблеї ООН). Однак, в резолюції від 7 вересня 2001 Генеральна Асамблея ООН прийняла постанову, за якою з 2002 року святкування «Міжнародного дня миру» проходить 21 вересня.

Мета цього свята полягає в тому, щоб хоча б на один день відмовитися від ведення бойових дій у світі. Цей день, як правило, в ООН починається з церемонії біля Колоколу миру, в який вдаряє Генеральний секретар ООН після свого звернення. Цей Колокол був відлитий з монет, які зібрали діти з 60 країн світу. На колоколі красується напис, яка відома багатьом: «Да здравствует всеобщий мир во всем мире» (цей Колокол дзвонить лише два рази на рік: перший раз його можна почути навесні, у день весняного рівнодення, а другий раз – вже з нагоди святкування «Міжнародного дня миру»). Далі йде  хвилина мовчання, яка покликана вшануванню пам’яті загиблих, та виступ голови Ради безпеки ООН.

Привернути увагу до проблеми миру на землі – ось основна мета цього свята. У нашому світі дуже багато цікавих речей, невідомих фактів і нерозкритих потенціалів самої людини. До чого військові конфлікти, коли є хвороби, що вбивають без зброї і насильства? Саме з цим варто боротися, а не прагнути продемонструвати свою вогневу міць і перевагу в силі. Війна і агресія – це не спосіб вирішення проблем, вони тільки все ускладнюють, приносять багато горя і нещасть.

Залишити відповідь